Tyggetobak er ikke snus

I EU er der lavet et forbud mod at sælge snusprodukter. Alligevel snakker man i dagligdagen om, at flere og flere unge bruger snus. Hvordan hænger det sammen med lovgivningen?

 

Tyggetobak er ikke snus

Selvom snustobak og tyggetobak til forveksling ligner hinanden, så er de ikke det samme produkt. Den traditionelle snus, som man har kendt til i århundreder, er som tyggetobak fintskåret tobak. Snus er dog typisk mere fintskåret end tyggetobak, og snus findes i løs vægt, hvorimod tyggetobak altid er i en lille pose, man kan lægge i mundhulen. Snusbrugere i gamle dage ville typisk have gule fingerspidser, der hvor de samlede snusen til en lille klump, inden de lagde den ind i mundhulen. I dag kan man undgå dette ved at bruge tyggetobak i de små poser i stedet for. Når Sverige som det eneste land i EU har tilladelse til at sælge tyggetobak, så betyder det, at svenskerne både har tilgang til den løse samt den mere traditionelle tyggetobak.

Ministry of Snus

I Svendborg på Fyn findes Danmarks første butik, hvor der udelukkende sælges tyggetobak og relaterede produkter. Ministry of Snus fører en lang tradition videre med nydelsesprodukter indenfor røgfri tobak. Butikken er placeret ved siden af kontor og produktion, så der er kort distance til forbrugerens behov. Ministry of Snus har også skabt en smuk og kreativ onlinebutik, der sammen med forbrugeren skaber individuelle produkter. Faktisk kan den enkelte forbruger skabe og købe uendeligt mange forskellige designede tyggetobaksdåser.

Forskellige designlinjer

Ministry of Snus fører to forskellige tyggetobakslinjer. Man kan vælge mellem ACE og Rite, der begge har et højt nikotinindhold; Ace er dog stærkere i nikotin end RITE, men det skyldes nok, at den er fuldstændig tobaksfri. Ace fås i smagsvarianterne: Cool Mint, Eucalyptus, Extreme Cool samt Citrus. Mange har gennem tiderne nydt forskellige typer af tyggetobak, og hos Ministry of Snus kan du selv designe din helt personlige æske. Der er mulighed for at købe forskellige æsker til forskellige situationer. Til dagligt, til fest, til kæresten. Det er sådan set kun fantasien, der sætter begrænsningen, hvordan din tyggetobak skal opbevares.

Indlæg oprettet 1026

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen