Alt godt om landbrug

Landbruget er en af de vigtigste sektorer, der driver Ghanas økonomi. Det tegner sig for mere end 20 % af bruttonationalproduktet (BNP), beskæftiger over 60 % af arbejdsstyrken og er en af landets største indtægtskilder. Landbruget er også ansvarlig for ca. 70 % af landets eksport.

På trods af sin betydning har landbruget i Ghana ikke fået den opmærksomhed, det fortjener. Det skyldes til dels dets traditionelle image som en sektor, der domineres af små landbrugere. Sektoren lider under flere begrænsninger, herunder lav produktivitet, utilstrækkelig infrastruktur, manglende adgang til finansiering og teknologi og dårlige markedsføringsordninger.

Regeringen har udpeget landbruget som et nøgleområde for udvikling og har gennemført programmer og politikker for at forbedre sektorens resultater. Det drejer sig bl.a. om landbrugets omstillingsdagsorden, som fokuserer på at øge produktionen og gøre sektoren mere kommerciel, majspakken, som har til formål at øge majsproduktionen, og kakaofornyelsesprogrammet, som har til formål at forbedre kakaoproduktionen.

Der er stadig meget, der skal gøres, hvis landbruget skal blive en vigtig drivkraft for økonomisk vækst i Ghana. Regeringen skal investere i udvikling af infrastruktur, give adgang til finansiering og teknologi og udvikle bedre markedsføringsordninger. Landmændene skal også uddannes i moderne landbrugsteknikker og have adgang til kredit, så de kan forbedre deres produktion.

Indlæg oprettet 1026

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen