Donald Trumps på præsidentposten

Valget af Donald Trump som USA’s 45. præsident var en af de mest betydningsfulde politiske begivenheder i nyere tid. Trump, en ejendomsmogul og reality-tv-stjerne, havde aldrig tidligere beklædt et valgt embede, men hans populistiske budskab og hans status som outsider vandt genklang hos millioner af amerikanske vælgere.

Trump førte en splittende og kontroversiel kampagne, og hans valgsejr blev mødt med både jubel og protester fra hele landet. I månederne efter sin tiltrædelse har Trump fortsat skabt overskrifter med sin ukonventionelle tilgang til regeringsførelse. Uanset om man elsker ham eller hader ham, er der ingen tvivl om, at Trump er en unik polariserende figur i amerikansk politik.

Trump vs. Hillary

Valget af Donald Trump som USA’s 45. præsident var en af de mest betydningsfulde og overraskende politiske begivenheder i USA’s historie. Hans sejr over Hillary Clinton ved præsidentvalget i 2016 afsluttede en næsten to årtier lang regeringstid med demokratiske præsidenter og cementerede det republikanske partis greb om alle tre grene af den føderale regering. Den trodsede også meningsmålinger og forudsigelser fra eksperter og meningsmålere, som i vid udstrækning havde forventet, at Clinton ville vinde.

Trumps sejr skyldtes til dels hans appel til utilfredse vælgere, som blev tiltrukket af hans budskab om økonomisk populisme og anti-establishment-retorik. Han nød også godt af et splittet republikansk parti, hvilket gjorde det muligt for ham at vinde nomineringen på trods af, at han kun fik en flertal af stemmerne i tre af primærvalgene. Og på trods af hans kontroversielle udtalelser om indvandrere, kvinder og andre grupper var Trump i stand til at sikre sig tilstrækkelig støtte fra vigtige demografiske grupper til at vinde valget.

Indlæg oprettet 1026

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen