Skal du forbi Nordens Perle?

København, der ofte omtales som “Nordens perle”, er hovedstaden og Danmarks mest folkerige by. Byen har et indbyggertal på 1.280.371 (pr. januar 2016) og et storbyindbyggertal på 2.014.348 (pr. januar 2016). Det er også den mest folkerige by i de nordiske lande. Byen ligger på Sjællands østkyst og er adskilt fra Malmø i Sverige af Øresundssundet. Øresundsbroen forbinder de to byer via jernbane og vej.

København blev grundlagt i 1167 af Absalon, ærkebiskop af Lund og biskop af Roskilde. Byen udviklede sig som et velstående handelscentrum i middelalderen. København blev Danmarks hovedstad i begyndelsen af det 15. århundrede. Fra det 17. århundrede konsoliderede den sin position som regionalt magtcentrum med sine institutioner, forsvarsværker og væbnede styrker. Efter at have været ramt af pest og brand i det 18. århundrede blev København genopbygget i det 19. århundrede med et nyt kanalsystem. Det danske Folketinget, der blev grundlagt i 1849, har til huse på Christiansborg Slotsholmen.

Siden begyndelsen af det 21. århundrede har København oplevet en stærk by- og kulturel udvikling, som er blevet lettet af investeringer i institutioner og infrastruktur. Byen er hjemsted for mange multinationale virksomheder, og dens økonomi er baseret på servicesektorer som finans, lægemidler og ren teknologi. København er højt placeret på internationale ranglister over livskvalitet, bæredygtighed og innovation.

Indlæg oprettet 1026

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen