Wattmåler til cykel

Et wattmåler er et apparat, der måler effekten af en cyklists pedaler. Det er normalt fabriksmonteret på cykler, men kan også eftermonteres på ældre cykler. Den mest almindelige type wattmåler bruger en magnet og en sensor til at måle pedalkraft og beregner derefter effekten baseret på cyklens hastighed og rytterens vægt.

Der findes mange forskellige mærker og modeller af effektmålere på markedet, men de fungerer alle i princippet på samme måde. Det vigtigste at overveje, når du skal vælge en effektmåler, er, hvilken type data du ønsker, at den skal levere. Nogle effektmålere giver kun den gennemsnitlige effekt over en bestemt periode, mens andre også angive den mindste og største effekt samt effekten ved hvert enkelt pedalhug.

Hvis du er seriøs med hensyn til at træne med en effektmåler, er det også vigtigt at vælge en, der er kompatibel med din cykelcomputer eller smartphone-app. På den måde kan du følge dine fremskridt og se, hvordan din effekt sammenlignes med andre ryttere.

Hvis du er på udkig efter en effektmåler, er der mange forskellige muligheder at vælge imellem. Men uanset hvilken en du vælger, skal du sørge for, at den er kompatibel med din cykelcomputer eller smartphone-app, så du kan følge dine fremskridt og se, hvordan din effekt er sammenlignet med andre ryttere.

Hvad er en pedalarm?

En pedalarm er et fabriksmonteret wattmåler, der bruges til at måle den effekt, som en cykel genererer, mens den træder i pedalerne. Enheden består af en sensor, der er monteret på cykelens kædeblad, og en aflæsningsenhed, der er fastgjort til styret. Udlæsningsenheden viser den afgivne effekt i watt.

Enheden er nyttig for cyklister, der ønsker at overvåge deres effekt og forbedre deres præstationer. Den kan også bruges af trænere til at overvåge deres atleters træningsfremskridt. Se mere her: Danish Bike.

Indlæg oprettet 1026

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen