Naturen i Europa

Europa er et af de kontinenter med størst biologisk mangfoldighed på jorden. Fra den iskolde tundra i Skandinavien til de lune Middelhavsøer er Europas landskab utroligt varieret med en bred vifte af levesteder, der understøtter et overvældende udvalg af flora og fauna.

Europas skove er nogle af de ældste og mest biologisk mangfoldige i verden. De tempererede regnskove på de britiske øer er hjemsted for kæmpemæssige rødtræer, mens bøge- og egeskovene i Centraleuropa er fyldt med vilde dyr, lige fra hjorte og vildsvin til grævlinge og flagermus.

I alpeområderne vokser forkrøblede fyrretræer blandt klippeklipper og enge fyldt med edelweiss og alpeblomster. Vådområderne i Donaudeltaet i Rumænien er et paradis for trækfugle, mens stepperne i det sydlige Rusland er hjemsted for store flokke af antiloper og gazeller.

Europas have er lige så rige på liv med delfiner, hvaler og sæler, der svømmer i det varme vand, og koralrev, der trives i det varmere klima. Nordsøen er et af verdens rigeste fiskerier, mens Middelhavet er hjemsted for delfiner, skildpadder og et utroligt stort udvalg af fisk.

Fra de høje bjergtoppe til de frugtbare sletter er Europa et land, der vrimler med liv. De varierede levesteder rummer en forbløffende mangfoldighed af planter og dyr, hvilket gør det til et sandt naturvidunder i verden.

Indlæg oprettet 991

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen