Smilets dyr

At nævne aber i en artikel er som at nævne regnbuer; det bringer bare et smil frem på folks læber. Hvem elsker ikke aber? De er så nuttede og alligevel så drilagtige. Det er ikke så underligt, at de ofte bruges som symboler på sjov og glæde.

Der er mange interessante fakta om aber, som mange mennesker måske ikke kender. Vidste du for eksempel, at nogle aber kan bruge værktøj? Det er rigtigt; de kan bruge pinde og grene til at komme til mad, der er uden for deres rækkevidde. De er også meget sociale dyr, som lever i grupper, der kan have hundredvis af medlemmer.

Aber er helt sikkert en fornøjelse at se på, og det er ikke underligt, at de er et af de mest populære dyr i verden.

Typer af aber

Der findes mange forskellige typer aber, f.eks. makakaber, aber og tamariner. Hver type abe har sine egne unikke træk og vaner. Makakaber er f.eks. kendt for deres lange haler og store næser, mens aber er små primater, som ofte lever i træer. Tamariner, på den på den anden side er små aber, der har en gribehale, som de bruger til at gribe fat i grene.

Uanset hvilken type abe der er tale om, vil de alle sammen give dig et smil på læben. Så næste gang du er nedtrykt, så husk, at der altid er aber til at få dig til at grine.

Indlæg oprettet 1026

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen